loading...

ديجي دانلود dj download

تهدیدات وخطرات دینیا مجازی ونرم افزراها ومغز افزارها

آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
سلام 0 302 afshin2kf
Dj s.kr بازدید : 148 دوشنبه 16 آذر 1394 زمان : 10:39 نظرات (0)
به گزارش گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وقتی وارد اتاقش شدیم با رویی گشاده به استقبالمان آمد. خیلی در قید و بند پوشیدن لباس نظامی و تشریفات نبود. خودش با لبخند می‌گفت به فرزندانم گفتم روی سنگ قبرم فقط  بنویسید "خادم الحسین حاج بهروز اثباتی" چون این پست‌ها و لقب‌ها مثل سردار هیچ به درد آن دنیای من نمی‌خورد." 
 
فرصتی دست یافت تا دقایقی میهمان سردار سرتیپ دوم پاسدار بهروز اثباتی فرمانده قرارگاه فضای مجازی ستاد کل نیروهای مسلح باشیم و پیرامون فعالیت‌های این قرارگاه و نیز چند پرسش دیگر از او سوال کنیم. 
قرارگاهی سخت برای جنگ نرم؛  ما به تهدیدات نرم افزاری و مغزافزاری پاسخ می‌دهیم
 

باشگاه خبرنگاران جوان: سردار! به عنوان اولین سوال کمی در مورد فعالیت‌های این قرارگاه برای ما توضیح دهید. 
 
سردار اثباتی: با تغییر رویکرد دشمن، تغییری هم در برآوردهای ستاد کل نیروهای مسلح به وجود آمد. معمولاً وقتی نام از ستاد کل نیروهای مسلح برده می‌شود، آن چیزی که در اذهان نقش می‌بندد، تهدیدات سخت و مقابله با آن‌هاست و این که این نهاد وظیفه مقابله با جنگ سخت دشمن را دارد؛ چنانچه که پیشینه نیز این طور نشان می‌دهد. 
 
اما با تغییر نوع تهدید دشمن، به سمت جنگ نرم و حتی به نوعی اقبال بیشتر آن‌ها به این نوع جنگ ستاد کل هم در راستای مقابله با این نوع تهاجم قسمتی با عنوان "معاونت امور بسیج و فرهنگ دفاعی" تشکیل داد که مسئولیت آن را سردار جزایری بر عهده دارند. این معاونت در واقع مسئول محوری مقابله با جنگ نرم دشمن در نیروهای مسلح است. 
 
در همین راستا در ذیل آن چند ساختار به وجود آمد که از آن جمله دفتر هماهنگی سایبری که بعدها نام آن به فضای مجازی تغییر پیدا کرد، بود. این دفتر هم در حوزه کشوری و هم در حوزه لشکری همان طور که از نامش معلوم است، مسئولیت پیگیری مباحث مربوط به نیروهای مسلح را در خارج از آن‌ها به عهده دارد چون هدف دشمن هم بیشتر عموم مردم در جنگ نرم است. 
 
بعدها تغییراتی در نوع عملکرد مجموعه معاونت مذکور ایجاد شد که در یکی از این تغییرات تشکیل قرارگاهی در زیرمجموعه آن بود که الان در حدود یک سال است به طور جدی فعالیت خود را آغاز کرده و مسئولیت آن پایش و بررسی تهدیدات نرم در فضای مجازی و مقابله با آن‌هاست. 
 
بنابراین در تشکیلات تحت مدیریت سردار جزایری دو مجموعه دیده شد؛ یکی دفتر امور هماهنگی فضای مجازی که به مسئولیتش اشاره شد و دیگری قرارگاه فضای مجازی که وظیفه آن شناسایی، پایش و مقابله با تهدیداتی است که در فضای مجازی در قالب جنگ نرم علیه ما شکل می‌گیرد. 
قرارگاهی سخت برای جنگ نرم؛  ما به تهدیدات نرم افزاری و مغزافزاری پاسخ می‌دهیم
 
باشگاه خبرنگاران جوان: می‌توانید به طور مصداقی بفرمایید که چگونه تهدیداتی را این قرارگاه پایش و با آن‌ها مقابله می‌کند؟ 
 
سردار اثباتی: لازم است در ابتدا به یک نکته اشاره کنم و آن این است که وقتی ما صحبت از فضای مجازی می‌کنیم، منظورمان سه حوزه شامل نرم افزار، سخت افزار و مغزافزار است که در تقسیم بندی بنیادین ما تعریف شده است . آن چه که وظیفه این قرارگاه هست ، تهدیداتی است که در قالب نرم افزار و مغزافزار ما را مورد تهدید قرار می‌دهد.
خب! منظور از نرم افزار مشخص است اما مغزافزار به طور کلی به سامانه‌ای گفته می‌شود که وظیفه طراحی، مدیریت و هدایت نرم افزارها را دارد. بنابراین ما وظیفه مقابله با این دو بُعد از فضای مجازی را داریم. از سویی دیگر هر آن چه که از طریق ماهواره، اینترنت، محصولات چندرسانه‌ای که در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی و سیاسی برای ما تهدید به حساب می‌آیند در حیطه وظایف ماست تا با آن‌ها مقابله کنیم. 
 
یک نکته قابل توجه است و آن این که تهدید از منظر ما منشأ خارجی دارد و لذا آن چه که در داخل به عنوان تهدید مطرح می‌شود، ما با آن مقابله نمی‌کنیم. چرا که اساساً جنس مأموریت نیروهای مسلح وظیفه مقابله با تهدیدات دشمن خارجی را دارند. بنابراین مقابله با چنین تهدیداتی در حیطه مسئولیت‌های ما نیست و این کار برعهده نهادهای دیگر است. 
 
باشگاه خبرنگاران جوان: سردار فرمودید که این قرارگاه وظایف مقابله با تهدیدات نرم را برعهده دارد، اما یک نکته نیز حائز اهمیت است و آن این که فضای مجازی هم اکنون به بستری برای تهدیدات سخت نیز تبدیل شده که به عنوان نمونه فلیم، استاکسنت و ویروس‌هایی از این دست، مثال خوبی برای این تعریف هستند. لطفاً بفرمایید شما در این زمینه هم فعالیت می‌کنید؟ 
 
سردار اثباتی: ببینید! ما وقتی که از فضای مجازی صحبت می‌کنیم، بحثمان صحبت از یک کلیت است، لذا نمی‌توانیم بگوییم که ما در مورد مثلاً یک نرم افزار سخن می‌گوییم اما با ساختار آن کاری نداریم. لذا این اجزا با یکدیگر مرتبط هستند. 
 
در حوزه تهدیدات سختی که در بستر فضای مجازی شکل می‌گیرد، برادر عزیزم سردار جلالی در مجموعه سازمان پدافند غیرعامل قرارگاهی را به منظور مقابله با این تهدیدات ایجاد کرده‌اند و این از مسئولیت‌های آن‌هاست. البته ما هم در این حوزه پایش می‌کنیم و با یکدیگر تعامل داریم اما وظیفه مقابله با این نوع تهدیدات با ما نیست. 
قرارگاهی سخت برای جنگ نرم؛  ما به تهدیدات نرم افزاری و مغزافزاری پاسخ می‌دهیم

باشگاه خبرنگاران جوان: سردار! می‌خواهیم کمی وارد موضوعات مصداقی شویم. چندی پیش شما اظهاراتی در مورد توطئه آمریکایی‌ها با عنوان هک‌های ارتش سایبری ایران در فضای مجازی مطرح کرده بودید. لطفاً در این باره بیشتر توضیح دهید. 
 
سردار اثباتی: آنچه که من گفته بودم این جمله بود طرح هک از سوی ارتش سایبری ایران، جنگ روانی آمریکاست. 
 
ما باید باور کنیم که با دشمن مکاری روبرو هستیم. از نظر من که در قرارگاه جنگ نرم فعالیت می‌کنم، معتقدم هر اقدام دشمن را باید با عینک جنگ روانی دید. وقتی اسناد امنیت ملی آمریکا را مطالعه می‌کردم به این نکته برخورد کردم که یکی از اهداف آن‌ها معرفی کردن ایران به عنوان یک تهدید به مردم آمریکاست و هر اقدامی که لازم بدانند را به عنوان یک حقیقت از پیش فرض شده به مردم خود و نیز جامعه جهانی بدون ارائه هیچ سندی و اثبات آن سعی می‌کنند به عنوان یک حقیقت از پیش فرض شده بقبولانند. 
 
برای من این سوال ایجاد می‌شود که چرا آمریکایی‌ها می‌خواهند ایران را یک تهدید نشان دهند. دلیل آن روشن است و آن این که آن‌ها برای توجیه اقدامات خود نیاز به یک دشمن بزرگ دارند. لذا اینجا کلیدواژه‌های بزرگ هم مانند "ارتش سایبری ایران" به کمک آن‌ها می‌آید چرا که مثلاً آنان برای توجیه این که چند میلیارد دلار بودجه را برای امنیت سایبری خود هزینه می‌کنند، نیاز به چنین بهانه‌هایی دارند تا این طور القا کنند که می‌‌خواهیم با یک ارتش بجنگیم. 
 
بنابراین برای این کار نیازمند آن هستند که اول چنین ارتشی را خلق کنند سپس آن را بزرگ جلوه دهند و آن وقت توجیهی برای هزینه‌های خود بسازند. واقعیت این است که ما در جمهوری اسلامی ایران چیزی به عنوان ارتش سایبری نداریم. نه این که ما قدرت سایبری نیستیم منتها قدرت ما از نوع قدرت آمریکایی‌ها نیست. 
 
این کار آن‌ها شبیه همان ادعایشان در مورد سلاح‌های هسته‌ای در کشور ماست. ما همان طور که به سلاح هسته‌ای نیاز نداریم به ارتش سایبری هم نیاز نداریم. 
قرارگاهی سخت برای جنگ نرم؛  ما به تهدیدات نرم افزاری و مغزافزاری پاسخ می‌دهیم
 
باشگاه خبرنگاران جوان: سردار! چرا ما به ارتش سایبری نیاز نداریم؟ 
 
سردار اثباتی: درست است تمامی دنیا در 5 حوزه زمین، هوا، دریا، فضا و سایبری نیاز به ارتش سخت خود است اما ما بر اساس راهبردی که حضرت امام و مقام معظم رهبری فرمودند امنیتی متکی به مردم داریم که به عنوان مثال بخشی از آن در قالب بسیج نمود پیدا کرده است. 
 
ما اساساً ارتش به آن شکلی که مثلاً بخواهد به منافع ایالات متحده آمریکا یا ارزش‌های آن و یا زیرساخت‌های آن حمله کند و مردم آن را مورد تهدید قرار دهد در دایره امنیتی خود تعریف نکرده‌ایم و جز منطق دفاعی ما نیست. چنانچه که در دوران دفاع مقدس هم به عنوان نمونه زمانی که رژیم صدام چندین بار مناطق مسکونی ما را بمباران کرد و قرار شد ما هم با آن مقابله به مثل بکنیم، حضرت امام خمینی (ره) فرمودند که به مردم عادی آسیب نزنید و قبل از حمله به مردم اطلاع دهید و مطمئن شوید که مناطق مسکونی خالی از سکنه است. این منطق دفاعی ماست و بازخورد این رویکرد را ما امروز می‌بینیم که دولت ملت در قالب راهپیمایی بزرگ اربعین با هم یکی شده و به عزاداری امام حسین (ع) می‌پردازد. من به عینه امروز می‌بینم که روح حاکمه بر امت در دولت‌ها غلبه کرده است. 
 
باشگاه خبرنگاران جوان: از این که وقت خود را در اختیار ما قرار دادید، سپاسگزارم. 
 
سردار اثباتی: من هم از شما تشکر می‌کنم. 
 


گفت‌وگو از میثم پوراعظم

درباره اخبار ,
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • مطالب
    نویسندگان
  • Dj s.kr
  • afshin 2kf
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 142
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 34
  • آی پی دیروز : 26
  • بازدید امروز : 84
  • باردید دیروز : 55
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 317
  • بازدید ماه : 1,111
  • بازدید سال : 7,263
  • بازدید کلی : 56,563
  • کدهای اختصاصی

    الکسا

    ثبت سفارش تایپ و ترجمه newapp3.rozblog.com value